Fermentované domácí ovocné víno

Upéct si domácí chléb, vyrobit si poctivou marmeládu nebo čerstvé ovocné šťávy není dnes již nic výjimečného. Zkoušeli jste ale doma připravit ovocné víno? Můžete na to jít hned několika způsoby, ovšem ten nejjednodušší nabízí fermentor Kuvings. Je na vás, jaké ovoce zvolíte. Vyzkoušet můžete třeba i šípkové víno. K výrobě ovocného vína budete potřebovat láhev, kterou prolijte vřelou vodou, čímž ji sterilizujete. Poté si připravte nějaký alkohol - ideální je slabá pálenka okolo 20 % alkoholu. Pálenku i připravené ovoce dejte do fermentoru a zvolte příslušný program. Domácí ovocné víno vyniká svou svěží chutí i nádhernou vůní. Ideální je především v letních měsících při posezení s přáteli.

 

Filtrovat produkty
Top