Neohodnoceno

Kontaktní gril Sage BGR200 z nerezové oceli

Elegantní nerezový kontaktní gril BGR200 připraví kuřecí maso, ryby, steaky nebo burgery během několika minut. Variabilní nastavení teploty zajistí správnou přípravu jak šťavnatých steaků bez jediné kapky přidaného tuku, tak i gurmánských sendvičů. S příkonem 2200 W a unikátními žebrovanými deskami připraví váš oblíbený pokrm až o 50 % rychleji než běžné grily.

Skladem
Kód: SABGR200
Značka: Sage
3 190 Kč –22 % 2 490 Kč
Kategorie: Kuchyňské grily
Záruka: 3 roky
Hmotnost: 7 kg
Rozměry: (šxhxv): 38 x 34.9 x 14.6 cm
Příkon: 2 200 W
Prodloužená záruka: 3 roky
Materiál: kvalitnější ušlechtilé kovy a nerezová ocel
Nastavitelný termostat: 180°C - 220°C
Kontaktní gril Sage z nerezu
Akce Novinka
ZdarmaZdarma 3 190 Kč –22 %

Elegantní nerezový kontaktní gril Sage BGR200, který je nástupcem grilu Catler GR4011, připraví kuřecí maso, ryby, steaky nebo burgery během několika minut. S příkonem 2200 W a unikátními žebrovanými deskami připraví váš oblíbený pokrm až o 50 % rychleji než běžné grily. Variabilní nastavení teploty zajistí správnou přípravu jak šťavnatých steaků bez jediné kapky přidaného tuku, tak i gurmánských sendvičů.


S jednoduše nastavitelnou výškou horní desky připravíte silnější focaccio stejně snadno jako třeba tenký turecký chléb. Spodní desku grilu lze snadno sklonit tak, aby bylo možno odvádět přebytečný tuk do omyvatelné odkapávací misky.


Nepřilnavá povrchová úprava kontaktních ploch Quantanium je vysoce odolná a snáší i použití kovových kuchyňských nástrojů (vyjma ostrých kovových předmětů). Kromě snadné údržby má také podíl na tom, že lze připravovat jakákoliv jídla zdravěji – s menším množstvím tuku a bez připalování.

 

Parametry kontaktního grilu Sage

Kontaktní gril Sage je ideální pro přípravu různých druhů grilovaného masa, ryb, zeleniny, sendvičů, apod. Grilovací desky jsou žebrované a jsou opatřeny speciální nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium. Výhodou je také nastavitelná výška horní desky. Díky vyklápěcím nožkám ke sklonění spodní desky dochází k žádoucímu odvodu přebytečného tuku do odkapávací misky. V případě potřeby lze spodní desku vyrovnat do vodorovné polohy.

 

Další vlastnosti nerezového grilu Sage

  • Čistící stěrka je součástí výbavy
  • Variabilní nastavení teploty (Sandwich – Sear) 180–220 °C
  • Světelná indikace připojení k síťové zásuvce a nahřátí grilovacích ploch
  • Rozměry grilovacích desek 33,8 x 26,9 cm
  • Vyjímatelná odkapávací miska na tuk

 

Tip pro skvělé výsledky

Pro dosažení nejlepších výsledků grilování použijte plátky masa tak silné, aby na nich horní deska spočívala, když je kontaktní gril zavřený.

 

Doporučené druhy masa

Hovězí - roštěná, zadní, vysoký roštěnec, řízek

Skopové - steaky z jehněčí kýty, řízek, panenka, plátky nebo kostky

Vepřové - roštěnec, žebírka, steak z kýty, řízky, kostky

 

Pár dalších tipů

Můžete použít také tužší maso jako hovězí plec, steak z horního šálu nebo skopovou krkovičku. Pokud chcete maso zjemnit, nechte ho pár hodin nebo přes noc marinovat ve víně nebo octu.

Před grilováním maso nesolte. Sůl by vysušila šťávu a maso by bylo tužší. Než začnete s grilováním marinovaného masa, nejdříve ho zbavte přebytečné marinády a otřete kuchyňským papírem. Některé marinády obsahují vysoké množství cukru, který by se při pečení mohl připéct na desky kontaktního grilu.

Nevysušujte maso příliš dlouhým grilováním, zvláště vepřové je lepší podávat uvnitř růžové a šťavnaté. Nepropichujte maso vidličkou během grilování. Způsobíte tím vytékání šťávy a maso pak bude tužší a sušší. Pokud budou párky předvařené, nemusíte je před grilováním propichovat.

K sundávání rybího masa použijte plochou a teplu odolnou umělohmotnou obracečku.