Neohodnoceno

Set 3 nožů (SD-0220) Samura DAMASCUS

V této nejrozšírenější a nejpopulárnější sadě kuchyňských nožů najdete 3 nejoblíbenější nože, kterými jsou nůž na ovoce a zeleninu, univerzální nůž a evropský šéfkuchařský nůž.

Momentálně nedostupné
Kód: SNDS3N
7 499 Kč
Kategorie: Kuchyňské vybavení
Velikost balení (cm): 38,6 x 19 x 5,6
Váha balení (g): 1508
Materiál čepele: Damašková ocel 67 vrstev
Značka materiálu čepele: AUS-8
Tvrdost: 61 HRC
Materiál rukojeti: G-10
Barva rukojeti: Černo/stříbrná
Záruka: 2 roky
Mytí: nelze mýt v myčce
Název kolekce: DAMASCUS
Typ nože: univerzální nůž, nůž na ovoce a zeleninu, šéfkuchařský nůž

Symbióza japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti - to jsou nože Samura

Díky naostření nožů v úhlu 17 stupňů, což je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů, japonskému tvaru čepelí a jemným zúžením ze špičky, disponují nože Samura vynikajícím řezným výkonem. Jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Pro rukojeť jsou použity nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity.

 

Tato nejrozšírenější a nejpopulárnější sada kuchyňských nožů obsahuje 3 nejoblíbenější nože - nůž na ovoce a zeleninu, univerzální nůž a evropský šéfkuchařský nůž. Kolekce těchto nástrojů má mimořádnou sílu a ostrost vlastní tomuto materiálu, čímž umožňuje pokrýt celé spektrum technik používaných při vaření. Nedoporučujeme mytí v myčce na nádobí.

 

Díky nádhernému balení a textuře na čepeli budou nože Samura skvělým a užitečným dárkem pro každou významnou událost!

 

Samura DAMASCUS Sada 3 nožů obsahuje nůž na ovoce a zeleninu, univerzální nůž a šéfkuchařský nůž.

Samura DAMASCUS Nůž na ovoce a zeleninu
Celková délka:    21 cm
Délka čepele:      9 cm
Hmotnost:           92 ​g

Samura DAMASCUS Univerzální nůž
Celková délka:    24,5 cm
Délka čepele:      12,5 cm
Hmotnost:           100 ​g

Samura DAMASCUS Šéfkuchařský nůž
Celková délka:    33,7 cm
Délka čepele:      20 cm
Hmotnost:           238 ​g

 

Účel a důležitost broušení a leštění nožů

Stupeň broušení a leštění v poslední fázi výroby značně ovlivňuje vlastnosti kuchyňského nože. Tímto procesem je ovlivněna schopnost nože udržet ostrost po delší dobu i samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik odpovídá na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.