Symbióza japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti - to jsou nože Samura
Díky naostření nožů v úhlu 17 stupňů, což je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů, japonskému tvaru čepelí a jemným zúžením ze špičky, disponují nože Samura vynikajícím řezným výkonem. Jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Pro rukojeť jsou použity nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity.
Tato nejrozšírenější a nejpopulárnější sada kuchyňských nožů obsahuje 3 nejoblíbenější nože - nůž na ovoce a zeleninu, univerzální nůž a evropský šéfkuchařský nůž. Kolekce těchto nástrojů má mimořádnou sílu a ostrost vlastní tomuto materiálu, čímž umožňuje pokrýt celé spektrum technik používaných při vaření. Nedoporučujeme mytí v myčce na nádobí.
Díky nádhernému balení a textuře na čepeli budou nože Samura skvělým a užitečným dárkem pro každou významnou událost!
Samura DAMASCUS Sada 3 nožů obsahuje nůž na ovoce a zeleninu, univerzální nůž a šéfkuchařský nůž.
Samura DAMASCUS Nůž na ovoce a zeleninu
Celková délka: 21 cm
Délka čepele: 9 cm
Hmotnost: 92 g
Samura DAMASCUS Univerzální nůž
Celková délka: 24,5 cm
Délka čepele: 12,5 cm
Hmotnost: 100 g
Samura DAMASCUS Šéfkuchařský nůž
Celková délka: 33,7 cm
Délka čepele: 20 cm
Hmotnost: 238 g
Účel a důležitost broušení a leštění nožů
Stupeň broušení a leštění v poslední fázi výroby značně ovlivňuje vlastnosti kuchyňského nože. Tímto procesem je ovlivněna schopnost nože udržet ostrost po delší dobu i samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik odpovídá na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.