Jak správně skladovat křížaly

Sušení je skvělý proces, jak prodloužit trvanlivost potravin o týdny, měsíce nebo v případě jablečných a hruškových křížal i o rok či dva. Sušení totiž představuje nejlepší a nejšetrnější způsob konzervace potravin. Díky moderním metodám sušení navíc neztrácí potraviny nic ze své chuti, vůně ani nutričních hodnot. V případě sušeného ovoce je ovšem nezbytné správné skladování. Ideální jsou především uzavíratelné dózy nebo látkové pytlíky. Křížaly vždy uchovávejte na tmavém, suchém a chladném místě. Teplota v místnosti by se měla pohybovat okolo 15 °C (ne více). Čas od času je dobré zkontrolovat, aby se do křížal nedostala vlhkost, díky které by se mohly rychleji zkazit.

 

Sušička Sedona pro rovnoměrné sušení potravin
Akce Novinka Tip
ZdarmaZdarma
16 590 Kč

Sušička čerstvých potravin Sedona Supreme je vybavena jedinečnými prvky jako je digitální termostat, technologie duálního větrání, nerezové madlo a průhledné skleněné dveře.

Kód: SSS101
Infračervená sušička Yden na ovoce a zeleninu
Akce Tip
ZdarmaZdarma
14 990 Kč

Infračervená sušička potravin Yden D5 disponuje kromě solárního módu také klasickým sušícím módem. Sušička je vyrobena z vysoce kvalitních a odolných materiálů a součástí jsou...

Kód: YISD5
Sušička ovoce, zeleniny, masových proužků, obilovin
ZdarmaZdarma
6 990 Kč

Sušička potravin Yden CI 9013A vyniká rovnoměrným rozložením ohřátého vzduchu, který uchovává chuť a strukturu sušených potravin. Díky této sušičce můžete vytvořit chutné a...

Kód: YS9013A
Sušička ovoce, zeleniny, hub, ořechů
11 150 Kč–11 %
od 9 950 Kč

Pomocí sušičky potravin Excalibur lze sušit širokou paletu nejrůznějších potravin, od obilovin, ovoce a zeleniny až po maso.

Kód: SEC5CCE2
4 položek celkem